Lisette de Haan, 1952, Nijmegen. Autodidact.

Sinds 2016 ben ik me gaan toeleggen op glasfusen. De helderheid en transparantie van glas, en de sprekende kleuren boeien mij enorm, evenals de mogelijkheid om het materiaal naar mijn eigen hand te zetten. Glas leent zich ook voor het maken van gebruiksvoorwerpen.

De basis voor de ontwerpen in mijn glaskunst is ruim dertig jaar geleden gelegd, toen ik  ben begonnen met teken- en schilderlessen bij Richard Smeets. In de loop van de jaren daarna heb ik bij diverse kunstenaars getekend en geschilderd (o.a. bij Jeroen van Herten, Mieneke Karels, Nettie Mulder, Yvon van Bergen).

Daarnaast heb ik ook uitstapjes gemaakt naar andere kunstvormen zoals bronsgieten (bij Sias Fanoembi), keramiek, en beeldhouwen in steen en hout. Ik houd van abstract werk, met soms een neiging naar figuratief. Ik word vaak gegrepen door de vorm of de kleur van het materiaal; een breuklijn, een ader, of een noest zorgt voor een uitdaging: ik word erdoor gestimuleerd, soms op het verkeerde been gezet, maar uiteindelijk geeft het mij inspiratie voor het eindresultaat.

Mijn passie voor edelsmeden bestaat ook al twintig jaar. Ik heb gewerkt met Hendrik Stollé en André Frentz. Deze passie heb ik weten te combineren met mijn fascinatie voor steen en hout. Mijn sieraden zijn van zilver, met een combinatie van hout en halfedelstenen, of wat de natuur me geeft.